Firma care construieşte pe şantierul din Piteşti unde terenul de sub o macara a devenit instabil, zeci de oameni fiind evacuaţi din zonă, a trimis pe şantier o altă macara care joi seară o demontează pe cea existentă. La finalul operaţiunii, locatarii blocului evacuat vor reveni în imobil, potrivit autorităţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor furnizate de Inspectortatul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, joi seară a început demontarea macaralei folosite la construirea unui bloc de locuinţe în cartierul Găvana din Piteşti şi sub care terenul a devenit instabil.

Firma care lucrează pe şantier a trimis o altă macara, iar la ora transmiterii acestei ştiri operaţiunea de demontare este în desfăşurare. Înainte de sosirea celei de-a doua macarale, echipajele de intervenţie au asigurat malul de pământ de sub macaraua care risca să se încline. 

Înainte de a decide demontarea macaralei, pompierii din judeţul Argeş au încercat ancorarea acesteia cu ajutorul unor chingi, de un utilaj de mare tonaj care aparţine constructorului, însă scara mecanică foosită de pompieir nu a putut ajunge până la macara pentru a putea face ancorarea.

Reprezentanţii ISU Argeş au afirmat că după ce va fi finalizată demontarea macaralei locuitorii blocului care a fost evacuat vor putea reveni în imobil.

Aproximativ 65 de persoane, clienţi şi angajaţi ai unui magazin, dar si locatari ai unui bloc, au fost evacuate din magazin şi din locuinţe, joi după-amiază, după ce autorităţile au constatat că terenul pe care este amplasată macaraua este instabil, iar utilajul s-ar putea prăbuşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.