Peste 670 de persoane care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost găsite în ultima săptămână de poliţiştii români şi de partenerii lor din statele membre Schengen, iar aproximativ 500 dintre acestea au fost localizate în ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În perioada 31 mai – 6 iunie 2024, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 673 de persoane, 58 de autovehicule şi 45 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. Astfel, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 497 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Române. 
Poliţiştii români au pus în aplicare 25 de mandate europene de arestare, au depistat 46 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 217 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 2 persoane care erau semnalate ca dispărute de către partenerii din statele Schengen.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 30 de documente, fiind găsite şi 53 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
Totodată, 176 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 25 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 30 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 9 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.
Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 15 documente şi 5 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.