Peste 400 de poliţişti au participat, în ultimele două zile, la acţiunea internaţională RAILPOL "Rail Action Day - 24 Blue", organizată simultan în Europa, făcând controale în staţii şi în trenurile de călători. De asemenea, au fost verificate peste 100 de centre de colectare de metale feroase şi neferoase, fiind confiscate peste 500 de kilograme de deşeuri metalice achiziţionate ilegal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română a participat la cea de-a XVI-a acţiune internaţională RAILPOL, denumită "Rail Action Day - 24 Blue", organizată simultan în Europa, pentru siguranţa transporturilor feroviare.

Astfel, joi şi vineri, statele RAILPOL participante au desfăşurat controale în staţii şi în trenurile de călători, pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale din sistemul transporturilor feroviare.

"La acţiune au participat peste 400 de poliţişti de la transporturi. Pe parcursul a 24 de ore, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi - Inspectoratul General al Poliţiei Române, au fost efectuate controale în 270 de staţii CF şi în 346 de trenuri de persoane şi 54 trenuri de marfă, fiind legitimate peste 900 de persoane", arată Poliţia Română.

În cadrul acţiunii au fost verificate 107 centre de colectare de metale feroase şi neferoase, fiind confiscate peste 500 de kilograme de deşeuri metalice achiziţionate ilegal. Totodată, au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetate 15 persoane, dintre care patru pentru agresiuni, violenţe sau comportament antisocial, trei pentru distrugeri şi 8 pentru alte genuri de infracţiuni.

RAILPOL (Reţeaua europeană a forţelor de poliţie transporturi) este o asociaţie internaţională a organizaţiilor statelor membre al UE, cu atribuţii în domeniul menţinerii ordinii şi siguranţei publice în sectorul transporturilor feroviare. Obiectivul principal al acestei asociaţii este să intensifice, la nivel european, cooperarea poliţieneascăinternaţională pe căile ferate, pentru siguranţa călătorilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.