Un număr de 42 de migranţi din Siria, Irak şi Pakistan, între care şi un copil de zece zile, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Timiş şi Caraş-Severin, când încercau să intre ilegal în România din Serbia, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au prins, în zona localităţii Lăţunaş, 12 cetăţeni străini care trecuseră graniţa cu Serbia.

Totodată, în cadrul unei alte acţiuni, poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, în cooperare cu jandarmi şi poliţişti din Deta, au descoperit alte nouă persoane străine în localitatea Clopodia.

”Cele 21 de persoane au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră  pentru cercetări. S-a stabilit că este vorba despre nouă sirieni şi 12 cetăţeni irakieni, dintre care şapte bărbaţi şi cinci femei cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani şi nouă minori cu vârste între 4 şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei”, se arată în comunicat.

Tot în noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au prins, în apropierea localităţilor de frontieră Vrani şi Comorâşte, 21 cetăţeni străini, care au fost preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

”În cadrul verificărilor, s-a stabilit că este vorba despre 12 cetăţeni din Siria şi 9 din Pakistan, dintre care cincisprezece bărbaţi, două femei (o femeie care a născut în urmă cu câteva zile a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate) şi patru minori (un bebeluş de numai zece zile). Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei”, se mai arată în comunicatul citat.

În cele două cazuri se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând să fie luate măsurile legale care se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe pentru cercetarea în comun a incidentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.