Peste 300 de oi au murit într-un saivan din satul Cadăr din comuna Tormac, judeţul Timiş, după un atac al animalelor sălbatice. Ciobanul spune că turma a fost atacată de lupi sau şacali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 300 de oi au fost găsite moarte, marţi, într-un saivan din satul Cadăr care aparţine de comuna Tormac din judeţul Timiş. 

Ciobanul spune că noaptea trecută a avut loc un atac al animalelor sălbatice, lupi sau şacali. Aceştia au ucis patru sau cinci oi, iar celelalte s-au speriat, s-au împins unele în altele şi au murit sufocate.

„Am avut un efectiv de vreo 300 de capete fătate într-un saivan închis. Când ne-am dus să furajăm, oile toate erau acolo sparte, călcate, unele peste altele. Acum ne-am uitat mai bine, am şi vreo patru- cinci câini şi unul din ei e muşcat de bot, probabil cum s-a luptat cu animalele. Sigur a fost un atac al animalelor sălbatice. Din câte am înţeles de la autorităţi, a mai fost un atac şi la o altă stână, dar acolo este vorba doar de căteva capete. Aici este vorba de peste o sută şi ceva de oi mature şi miei, 200 şi ceva de capete. În total ar fi peste 300 de capete care sunt moarte. Este vorba despre lupi sau şacali, dar mai mult ca sigur lupi. Am mai avut probleme şi am mai tot sunat la autorităţi să ia măsuri. Să nu spun săptămanal, dar din două în două săptămâni dau târcoale. La alte saivane nu au fost probleme. Au mai prins câte una, asta este, dar acum chiar mi-au dat în cap” a declarat pentru News.ro, Stelian Zeic, proprietarul oilor.

Ciobanul a mai spus că întreaga sa turmă de oi număra 1.600 de capete.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.