Peste 120 de poliţişti şi jandarmi din Hunedoara au fost mobilizaţi după primirea unui apel de urgenţă care semnala o posibilă lipsire de libertate a unui minor. În final s-a dovedit că totul a fost o farsă, după ce anchetatorii au găsit asupra unui adolescent de 16 ani telefonul mobil de pe care s-a apelat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Hunedoara a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii au fost sesizaţi prin intermediul Serviciului Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 de către o persoană care a reclamat faptul că ar fi fost ”răpită” din municipiul Deva, din faţa spitalului, de către persoane necunoscute.

Apelantul a susţinut că are 15 ani, că persoanele necunoscute i-ar fi oferit 50 de lei, după care l-ar fi luat cu un autoturism de teren sau dubă, cu care l-ar fi dus la o cabană amplasată într-o pădure.

”Operatorul 112 nu a putut obţine alte date de interes pentru anchetă,  întrucât apelantul a întrerupt convorbirea, afirmând că se apropie cineva.  Ca urmare a sesizării, s-a constituit, de îndată, o echipă complexă, coordonată de către conducerea inspectoratului, formată din specialişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Poliţiei Municipiului Deva, ai Poliţiei Municipiului Brad şi ai Biroului de Analiză a Informaţiei Hunedoara. Poliţiştii au declanşat, îndată după primirea apelului de urgenţă, activităţi specifice căutării de minori, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsirea de libertate în mod ilegal”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, ”peste 120 de poliţişti şi jandarmi au efectuat, încă din cursul nopţii trecute, activităţi investigative şi de căutare în teren, în zona municipiului Brad (indicată de mijloacele tehnice ca zonă din care ar fi fost efectuat apelul telefonic)”.

În urma verificărilor, în cursul zilei de marţi, poliţiştii au reuşit identificarea unui minor în vârstă de 16 ani, din municipiul Brad, asupra căruia a fost găsit telefonul mobil de la care s-a efectuat apelul telefonic.

”Minorul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Brad pentru audieri, din primele cercetări poliţiştii stabilind că cele relatate de acesta  prin apelul de urgenţă nu corespund realităţii”, se mai arată în comunicat.

Tânărul urmează să fie condus la sediul Poliţiei Municipiului Deva, pentru luarea măsurilor legale în cadrul dosarului penal coordonat de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.