Poliţiştii de frontieră de la Vărşand, Nădlac, Nădlac II, judeţul Arad, şi Borş II, judeţul Bihor, au prins, în total, 131 de migranţi din diferite state, care, în ultimele 24 de ore, au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în şase automarfare încărcate cu diverse bunuri. Majoritatea persoanelor au permise de şedere valabile în România sau sunt solicitanţi de azil în ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, respectiv un cetăţean român, conducând ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia şi România. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope şi motoare electrice, pentru societăţi comerciale din Polonia şi Italia.
 
”În urma efectuării controlului amănunţit pentru cele două mijloace de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, 4 cetăţeni din Afganistan - în automarfarul condus de cetăţeanul român şi 40 de cetăţeni din Bangladesh şi Pakistan - în ansamblul rutier condus de cetăţeanul turc”, se arată în comunicat.
 
Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, unde poliţiştii de frontieră au făcut controlul amănunţit al unui ansamblu rutier condus de un cetăţean turc. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta textile, pe ruta Turcia – Anglia.
 
Poliţiştii de frontieră au găsit, ascunse printre marfa transportată, 21 de persoane din Siria şi Turcia. 
 
”Acţiuni asemănătoare au avut loc şi la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, unde, în urma unor controale efectuate asupra unor automarfare în care se aflau componente metalice şi piese auto pentru societăţi din Polonia şi Suedia, poliţiştii de frontieră au descoperit 15 cetăţeni din India, Nepal, Afganistan, Bangladesh, Pakistan şi Sudan, ascunşi printre mărfurile transportate. În cursul acestei dimineţi, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, colegii noştri au depistat ascunşi, într-un ansamblu rutier, printre geamuri termopan pe suport PVC, 51 de cetăţeni străini. Dintre aceştia, 28 sunt din Bangladesh, 14 din India, 6 din Pakistan şi 3 din Nepal”, se mai arată în comunicat.
 
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au stabilit că majoritatea persoanelor au permise de şedere valabile în România sau sunt solicitanţi de azil în ţara noastră.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.