Pescadorul aflat în pericol de scufundare în Marea Neagră, la bordul căruia se aflau şapte persoane, a fost salvat şi în urma intervenţiei echipelor de la Midia Marine Terminal, acestea îndepărtând apa de la bord şi tractând nava în siguranţă în Portul Midia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat KMG International, echipajele de marinari şi scafandri din cadrul Midia Marine Terminal au reuşit, miercuri, să aducă în siguranţă la ţărm un pescador avariat, în derivă, nava Callatis 1, cu şapte persoane la bord, care s-a aflat în pericol de scufundare în largul Mării Negre, din cauza unei "găuri de apă".
 
 
"La solicitarea autorităţilor, remorcherul «Bucureşti», Pilotina «Midia Marine Terminal» şi şalupa de salvare «Sea Blade» au intervenit prompt pentru recuperarea pescadorului avariat. În doar o oră şi jumătate, apa a fost îndepărtată din compartimentul motoarelor, nava a fost tractată şi adusă în siguranţă în Portul Midia, unde în acest moment scafandrii MMT fac inspecţie si lucrări de reparaţie provizorie. Operaţiunea de recuperare a pescadorului a fost coordonată pe mare de specialiştii Midia Marine Terminal, care au intervenit pe mare cu scafandri antrenaţi special pentru situaţii de urgenţă, având toată logistica necesară, dar şi de pe uscat, cu ajutorul camerei de control şi comandă al terminalului petrolier offshore”, se arată în comunicat.
 
FOTO: Midia Marine Terminal
FOTO: Midia Marine Terminal
 
Midia Marine Terminal a luat fiinţă în 2007, ca soluţie integrată de trading pentru activitatea Grupului KMG International. MMT coordonează rampele de încărcare pentru rafinăriile Petromidia şi Vega, danele 1-4 şi 9 din Portul Midia, dar şi un terminal offshore aflat la aproape 9 kilometri distanţă în largul Mării Negre, capabil să primească la operare nave cu un tonaj de până la 160.000 TDW.

Şapte persoane aflate la bordul unui pescador în Marea Neagră au fost salvate, miercuri, de reprezentanţii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), întrucât ambarcaţiunea respectivă se scufunda.

Reprezentanţii ARSVOM au afirmat că au fost solicitaţi să intervină, miercuri, pentru salvarea pescadorului Callatis care se scufunda, după ce a luat apă la bord, ambarcaţiunea aflându-se în zona Midia, la două mile travers de coastă.

În zonă s-a deplasat nava de salvare Apollo, echipajul acesteia având şi echipament de ranfluare, pompe pentru a scoate apa de la bordul pescadorului.

Cele şapte persoane aflate pe Callatis au fost salvate, aflându-se la bordul navei Apollo.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.