Procurorii fac percheziţii la mai multe centre de plasament din sectorul 1, dar şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din acest sector, a declarat, joi, pentru News.ro, directorul direcţiei, Dănuţ Fleacă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti, procurorii şi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Bucureşti pun în executare, joi, 19 autorizaţii de percheziţie, inclusiv la o instituţie publică, într-un dosar în care în cursul acestei luni s-a dispus începerea urmăririi penale în cazul a 21 de persoane suspectate de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare.

"Actele de urmărire penală vizează modalitatea frauduloasă de funcţionare a sistemului de protecţie specială a copiilor instituţionalizaţi, în perioada 2014 - 2016 (ca urmare a unui denunţ formulat în luna noiembrie 2015), în cadrul unui centru din Bucureşti", anunţă Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Cercetările au fost făcute cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, iar o parte dintre activităţi au fost realizate în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil şi Fundaţia SERA, mai spune Parchetul Tribunalului Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.