Procurorii DIICOT şi ofiţerii de la combaterea criminalităţii organizate din Argeş au făcut joi mai multe percheziţii în Piteşti şi Slatina, într-un dosar de trafic de stupefiante şi ucidere din culpă. Surse judiciare spun că percheziţiile au legătură cu moartea tânărului 28 de ani, coborât dintr-un autoturism, duminică, pe o stradă din Piteşti, iar suspect în acest dosar ar fi fost cel care îi furniza tânărului decedat şi prietenilor săi substanţe psihoactive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dosarul, în care procurorii DIICOTl Piteşti împreună şi ofiţeri BCCO Piteşti au făcut, joi dimineaţă, trei  percheziţii în Piteşti şi Slatina, vizează infracţiunile de efectuare de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv şi ucidere din culpă. 

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspectul C. I. C. a achiziţionat on-line diverse substanţe cu efect psihoactiv, substanţe care ajungeau la acesta prin intermediul firmelor de coletărie, sub formă lichidă. În continuare, suspectul a procurat material vegetal din farmacii, ceai de salvie sau ”damiana”, pe care îl stropea cu lichidul cumpărat (...).  Ulterior, suspectul a comercializat materialul vegetal către diverşi consumatori din Argeş, în cantităţi de de 0,25 grame de substanţă, contra sumei de 25 de lei”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Anchetatorii menţionează că duminică, patru tineri consumatori de droguri din Piteşti s-au deplasat cu un autoturism în municipiul Slatina, de unde au achiziţionat de la  bărbatul vizat de percheziţiile de joi cinci plicuri de substanţă vegetală psihoactivă, pentru care au plătit în total 50 de lei.

"Pe drumul de întoarcere către Piteşti, aceştia au consumat întreaga cantitate de etnobotanice iar unul dintre ei a intrat în stare de somnolenţă, fără a fi conştient. În această stare, victima a fost coborâtă din autoturism şi aşezată pe un trotuar din zona blocului nr. 2 situat  pe strada Aleea Teilor din municipiul Piteşti, loc în care, la scurt timp, a fost găsită decedată”, precizează DIICOT.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că anchetatorii au deschis acest dosar în urma audierilor făcute după moartea tânărului de 28 de ani coborât dintr-un autoturism şi lăsat să moară pe o stadă din Piteşti, duminică după-amiază. În urma anchetei vizând moartea tânărului de 20 de ani, b[rbatul care a condus maşina din care acesta a fost dat jos în stare de inconştienţă a declarat că se afla cu alte persoane în autoturism, iar la audieri acestea au indicat de unde au procurat stupefiantele.

În urma percheziţiilor, la locuinţa suspectului au fost găsite aproximativ un kilogram de fragmente vegetale, 4.500 de lei, telefoane mobile şi ustensile folosite la porţionarea şi ambalarea substanţelor interzise.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.