Poliţiştii din Bucureşti fac, joi, percheziţii într-un dosar de delapidare în care un casier de la Academia Română este suspectat că şi-a însuşit din casieria instituţiei 3,1 milioane de lei. Suma era justificată prin plăţi fictive către persoane decedate, ca indemnizaţie de merit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare, joi, două mandate de percheziţie domiciliară şi două mandate de aducere într-un dosar de delapidare.
 
"În fapt, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2004-2020, o persoană, în calitate de casier, în cadrul "Academiei Române" ar fi însuşit din casieria instituţiei suma de 3.100.000 lei, sumă justificată contabil în plaţi fictive către persoane decedate, cu destinaţia indemnizaţie de merit", arată Poliţia Capitalei.
 
Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice a Sectorului 1 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.