Un număr de 20 de percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, în judeţele Timiş, Sibiu, Hunedoara şi Gorj, pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu traficul de migranţi şi traficul de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din cercetări a reieşit că, în judeţele Timiş şi Arad, de la începutul lunii iunie 2020 şi până în prezent, ar fi acţionat un grup infracţional organizat, ce ar fi avut drept scop racolarea, îndrumarea, cazarea şi transportul de migranţi originari din Orientul Mijlociu, către state din Vestul Europei. Gruparea infracţională ar face parte dintr-o vastă reţea de trafic de migranţi, constituită la nivel european. Reţeaua şi-ar fi dezvoltat cu timpul segmente naţionale, în fiecare dintre statele de tranzit de pe ruta tradiţională de migraţie”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al DIICOT.

Gruparea acţiona pe mai multe paliere, respectiv racolarea migranţilor de pe teritoriul Bulgariei şi Serbiei, racolarea de călăuze care să direcţioneze grupurile de migranţi peste frontieră spre România, organizarea activităţilor de transport şi adăpostire temporară a migranţilor pe teritoriul României (în special în judeţele Timiş şi Arad).

De asemenea, gruparea ar fi organizat transferarea migranţilor de la locurile de adăpostire la autocamioane si camionete cu care erau transportaţi pentru a ieşi din România, ilegal, către statele din vestul Europei.

”Migranţii ar fi fost grupaţi, într-o primă fază, pe teritoriul Turciei, de unde membrii grupării le-ar fi asigurat apoi transportul către România, prin Bulgaria şi Serbia. În Serbia, gruparea infracţională ar fi avut membri cu rol în asigurarea călăuzirii migranţilor peste frontiera de stat cu România. După introducerea frauduloasă a migranţilor în România, aceştia ar fi fost transportaţi până în municipiul Timişoara, Arad sau localităţile limitrofe, unde ar fi fost cazaţi în diferite imobile, până la momentul organizării trecerii frontierei cu Ungaria şi transportării acestora mai departe către destinaţiile finale din vestul Europei”, mai arată sursa citată.

Totodată, membrii grupării sunt bănuiţi de distribuirea drogurilor, din care ar fi obţinut sume mari de bani.

Potrivit anchetatorilor, 17 persoane urmează să fie audiate la sediul DIICOT Timişoara, în acest caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.