Poliţiştii bucureşteni au făcut joi 11 percheziţii în judeţul Giurgiu, la mai multe persoane suspectate că au vândut fier vechi prin firme "fantomă", prejudiciul produs prin evaziune fiscală şi spălare de bani fiind de aproape 50 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspecţii sunt din Dobreni, comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu, printre aceştia fiind Constantin Mircea, cunoscut drept “Mondialul numărul unu” şi fiul său Nicolae Constantin, poreclit "Mondialul”. Aceştia au fost duşi pentru a fi audiaţi la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei.

Anchetatorii au date şi probe din care rezultă că, în perioada 2013-2014, mai multe persoane din judeţul Giurgiu "au conceput şi implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Suspecţii ar fi livrat către o societate comercială cu sediul în Bucureşti cantităţi impresionate de deşeuri metalice feroase şi neferoase, folosind mai multe firme de tip "fantomă”, administrate scriptic de persoane cu o situaţie materială precară.

Banii rezultaţi din aceste afaceri erau încasaţi prin firmele de tip “fantomă”, astfel încât impozitele şi taxele de mediu nu erau plătite către stat.

"Astfel, în numele acestor societăţi comerciale cu comportament de tip «fantomă» au fost facturate în mod fraudulos către societatea colectoare deşeuri metalice feroase şi neferoase, cu consecinţa încasării în conturile bancare, de la aceasta din urmă, a sumelor reprezentând contravaloarea «mărfurilor facturate», a retragerii lor integrale în numerar de către persoanele împuternicite pe aceste conturi (în baza unor borderouri fictive de achiziţie «fier vechi») şi a predării lor către persoanele care au folosit «serviciile» societăţilor comerciale cu comportament  tip «fantomă»”, a precizat sursa citată.

Potrivit Poliţiei Capitalei, prejudiciul total produs bugetului de stat este de aproximativ 6,5 milioane de lei, constând în impozitul aferent veniturilor încasate de suspecţi, iar suma rezultată din circuitul de "spălare a banilor” este de 40,4 milioane de lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.