Un număr de 21 de percheziţii au avut loc, miercuri, în judeţele Mehedinţi şi Gorj, într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă, camătă, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi trafic de droguri de risc. 35 de persoane au fost duse la audieri, la sediul DIICOT Gorj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procurorii DIICOT Gorj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, au făcut 21 de percheziţii domiciliare, în judeţele Gorj şi Mehedinţi, într-o cauză vizând constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă, camătă, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi trafic de droguri de risc.
 
"În cauză, s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2021, a fost constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile din tutun. Grupul infracţional organizat a acţionat pe raza mai multor localităţi din judeţele Gorj şi Mehedinţi. Astfel, la intervale regulate de timp, liderul grupului se deplasa în municipiul Petroşani şi în alte localităţi, din judeţele învecinate, în vederea aprovizionării cu ţigarete de contrabandă, pe care, ulterior, le transporta, depozita şi distribuia, prin intermediul persoanelor din grupul infracţional organizat”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al DIICOT.
 
Pentru se asigura că activitatea infracţională desfăşurată nu va fi descoperită, liderul grupului a schimbat, în mod frecvent, maşinile pe care le folosea pentru transportul ţigaretelor şi a vorbit codificat prin intermediul diferitelor aplicaţii de tip chat.
 
De asemenea, potrivit anchetatorilor, liderul grupului infracţional organizat a împrumutat, ca îndeletnicire, 7 persoane cu sume de bani, cerând apoi dobânzi considerabile.
 
"În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării: aproximativ 38.950 de ţigarete netimbrate, 20 de telefoane mobile, 12 pliculeţe cu fragmente vegetale, 4 grindere, un pistol cu glonţ, de calibru de 9 mm, un pistol cu aer comprimat, un cântar de precizie şi suma de 4.050 de lei”, se mai arată în comunicat.
 
La sediul DIICOT Gorj au fost duse la audieri 35 de persoane, în acest dosar.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.