Procurorii DIICOT şi anchetatori din Franţa au făcut luni percheziţii, în acelaşi timp, în judeţele Caraş- Severin şi Timiş, precum şi la Lyon, într-un dosar de proxenetism ce vizează un grup infracţional care racola şi trafica tinere din Franţa în România pentru prostituţie. 13 persoane vor fi audiate în Caraş-Severin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Caraş-Severin, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut luni 12 percheziţii în Caraş-Severin şi Timiş, după ce autorităţile din Lyon, Franţa, au început o anchetă într-un caz de trafic de persoane şi proxenetism, potrivit unui comunicat publicat luni de către DIICOT.

”În cauză au fost identificate un număr de 13 persoane de pe raza judeţului Caraş-Severin a căror activitate infracţională a constat în racolarea şi traficarea din Franţa în România a unor persoane de sex feminin care se prostituau în diferite zone, membrii grupului asigurând logistica şi gestionarea afacerii, existand situaţii în care aceştiau îşi impuneau regulile prin folosirea violenţei”, se arată în comunicat.

În cursul zilei de luni s-au desfaşurat simultan în Franta şi Romania acţiuni de destructurare a grupului infracţional organizat.

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul DIICOT Caraş-Severin, pentru a fi audiate.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, precum şi jandarmi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.