Procurorii DIICOT şi poliţiştii fac, duminică, 17 percheziţii în Bucureşti şi Constanţa, la mai multe cluburi de noapte, unde sunt vizate persoane suspectate de proxenetism şi constituirea unui grup infracţional organizat. Potrivit anchetatorilor, dansatoarele de striptease din aceste cluburi practicau şi prostituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”La data de 8.10.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR, pun în aplicare 17 mandate de percheziţie domiciliară în municipiile Bucureşti şi Constanţa, dar şi pe raza judeţului Ilfov, inclusiv la sediul şi punctele de lucru ale unor persoane juridice, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi proxenetism”, se precizează într-un comunicat de presă, de duminică, al DIICOT.
 
Încă din anul 2017 funcţionează gruparea, susţin procurorii.
 
”S-a reţinut că, începând cu anul 2017, pe raza municipiilor Bucureşti şi Constanţa s-a constituit şi acţionează un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunii de proxenetism în cadrul unor cluburi de noapte, unde mai multe femei angajate ca dansatoare tip striptease practică prostituţia”, se mai arată în comunicat.
 
Fetele care practicau prostituţia aveau paza asigurată, iar clienţii erau aduşi cu maşini de taxi.
 
”Liderul grupului, alături de alţi trei membrii, coordonează şi monitorizează activitatea de prostituţie, asigură cazarea tinerelor şi condiţiile necesare practicării prostituţiei prin punerea la dispoziţie de camere în cadrul cluburilor, asigură prin intermediul agenţilor de pază angajaţi protecţie fizică tinerelor determinate să practice prostituţia, colectează în folos propriu sumele de bani obţinute din activitatea infracţională în baza înţelegerilor prealabile cu tinerele determinate să practice prostituţia şi oferă comisioane în bani persoanelor (în special taximetrişti) care aduc clienţi în vederea întreţinerii de relaţii sexuale contra cost cu fetele angajate în cadrul cluburilor”, transmite DIICOT.
 
La sediul DIICOT - Structura Centrală vor fi duse, pentru audieri în acest dosar, peste 20 de persoane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.