Nouă percheziţii au loc marţi dimineaţă în Bucureşti, Ilfov şi Tulcea, într-un dosar în care zeci de persoane sunt acuzate că au prezentat acte false pentru obţinerea de credite în vederea cumpărării de autoturisme, prejudiciul fiind de 2 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi, 23.02.2021, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1 , sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecatoria Sectorului 1 Bucureşti, pun în aplicare  9 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti, respectiv în judeţele Ilfov şi Tulcea. În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmaririi penale faţă de 23 de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, respectiv uz de fals”, anunţă Poliţia Capitalei.
De asemenea, sunt  puse in aplicare  mandate de aducere emise pe numele  persoanelor implicate.
”În fapt, persoana juridică vătămată, în perioada 2018-2019 a primit din partea mai  multor persoane fizice cereri de creditare în vederea achiziţionării unor autoturisme noi. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că persoanele in cauză au  prezentat ca adevărată imprejurarea mincinoasă ca sunt angajaţi la diverse societăţi comerciale şi că ar realiza venituri ridicate”, explică poliţiştii.
Prejudiciul produs  se ridică la 2.000.000 de lei.
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmaririi penale faţă de 23 de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, respectiv uz de fals. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.