Poliţiştii şi procurorii fac, joi, percheziţii în Bucureşti şi Teleorman, într-un dosar de înşelăciune. Şapte administratori ai două societăţi comerciale ar fi indus în eroare 88 de persoane, în urma intermedierii unor transporturi de mărfuri în spaţiul intracomunitar, prin inmtermediul unui site. Prejudiciul se ridică la un milion de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă, 30 martie 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 5 pun în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară şi 7 mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Teleorman, într-un dosar penal  în care se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în perioada ianuarie - octombrie 2022, 7 administratori ai două societăţi comerciale ar fi indus în eroare 88 de persoane, în urma intermedierii unor transporturi de mărfuri în spaţiul intracomunitar,  prin intermediul unui site de profil.

”Probatoriul administrat a relevat faptul că, folosind mijloace frauduloase, bănuiţii ar fi contractat servicii de transport marfă, iar după prestarea acestora, contravaloarea facturilor fiscale emise de către persoanele vătămate nu era achitată sau achitată parţial. Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.000.000 de lei”, mai anunţă poliţiştii.

În baza mandatelor de aducere, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.