Poliţiştii şi procurorii au făcut, marţi, percheziţii în Bucureşti şi judeţul Dolj, într-un dosar în care patru bărbaţi sunt suspectaţi că ar fi şantajat administratorii unor cluburi din Sectorul 3 pentru a apela doar la serviciile lor de pază. Suspecţii mai sunt bănuiţi de favorizarea făptuitorului, influenţarea declaraţiilor şi mărturie mincinoasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 13 septembrie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară şi 4 mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi judeţul Dolj, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, favorizarea făptuitorului, influenţarea declaraţiilor şi mărturie mincinoasă. Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, începând cu luna mai, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 48 de ani, ar fi exercitat acte de constrângere şi intimidare asupra a doi administratori, legate de instituirea interdicţiei de a angaja alt personal pe linie de pază, la două cluburi din Sectorul 3”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.  

Sursa citată a precizat că bănuiţii ar fi determinat persoanele vătămate să le remită în mod injust foloase de natură patrimonială. 

”Astfel, la data de 28 mai a.c.,  întrucât reprezentanţii localurilor nu mai doreau să apeleze la serviciile bănuiţilor pentru asigurarea pazei, unul dintre bărbaţi ar fi exercitat acte de constrângere psihică asupra unui administrator de club, din Sectorul 3, în scopul obţinerii în mod injust de foloase patrimoniale. Ulterior, în luna iunie a.c., doi dintre bănuiţi, ar fi exercitat acte cu caracter intimidant şi de constrângere asupra unuia dintre administratori, în încercarea de a-l determina să dea declaraţii mincinoase, favorabile pentru aceştia în cadrul unui dosar penal şi să nu prezinte probe necesare soluţionării cauzei”, a mai precizat sursa citată.  

De asemenea, la data de 30 august a.c., fiind audiat în calitate de martor într-un dosar penal, administratorul clubului ar fi negat actele de constrângere psihică efectuate asupra sa şi a reprezentanţilor clubului în scopul obţinerii în mod injust de foloase patrimoniale, precum şi asupra calitāţii de agent de pază la nivelul localului.  

”Marţi, 13 septembrie a.c., au fost puse în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară şi 4 mandate de aducere, cei patru bărbaţi fiind depistaţi şi conduşi la audieri în vederea dispunerii măsurilor legale.Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Investigaţii Criminale şi Serviciului Acţiuni Speciale şi de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române”, a m ai transmis Poliţia Capitalei.  

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, favorizarea făptuitorului, influenţarea declaraţiilor şi mărturie mincinoasă. 

În urma activităţilor efectuate, un autor este cercetat în stare de arest preventiv, (mandat de arestare emis în alta cauză) şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore alţi 3 autori pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, favorizarea făptuitorului, influenţarea declaraţiilor şi mărturie mincinoasa. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.