Poliţiştii şi un procuror DIICOT au făcut, marţi, trei percheziţii în Bistriţa-Năsăud, la persoane suspectate că au angajat în mod fictiv aproximativ 250 de oameni, care ulterior au solicitat şi au obţinut în mod fraudulos indemnizaţii de şomaj şi pentru creşterea copilului. Prejudiciul este estimat la peste 2 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi un procuror DIICOT din Bistriţa-Năsăud au făcut, marţi dimineaţă, trei percheziţii, în judeţ, într-un dosar penal ce vizează constituirea unui grup infracţional organizat şi săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

"Din investigaţii a reieşit că, începând cu anul 2009 şi până în prezent, trei persoane, având controlul mai multor societăţi comerciale, cu sediul în judeţul Bistriţa-Năsăud, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată", arată sursa citată.

Membrii grupului ar fi angajat, în mod fictiv, aproximativ 250 de persoane fizice, fără ca acestea să presteze activităţi economice. Ulterior, "angajaţii" ar fi solicitat şi obţinut, în mod fraudulos, indemnizaţii de şomaj şi pentru creşterea copilului, beneficiind totodată de vechime în muncă şi alte avantaje.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat, până în prezent, la peste 2.000.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bistriţa-Năsăud.

Conform DIICOT, în urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate pentru cercetări acte contabile, înscrisuri şi logistica (aparatură de calcul) folosită la săvârşirea faptelor, precum şi sume de bani.

În cauză a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului şi popririi, inclusiv pe conturi bancare şi bunuri mobiliare, în vederea recuperării prejudiciului, până la concurenţa sumei de 2.181.634 de lei.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Bistriţa-- Năsăud urmează să fie duse, în vederea audierii, cele trei inculpate.

"În cauză, urmărirea penală se efectuează faţă de alţi 141 de suspecţi (persoanele beneficiare ale indemnizaţiilor obţinute ilegal) şi 14 inculpaţi. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că inculpatele săvârşesc în continuare infracţiuni de natura celor pentru care sunt cercetate în prezenta cauză, utilizând acelaşi mod de operare, fiind identificate contracte individuale de muncă aflate în derulare, suspecte a fi false", precizează DIICOT, menţionând că urmează ca faţă de persoanele cercetate să fie dispuse măsurile legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.