Cetăţeanul egiptean care în luna ianuarie a acestui an a incendiat o casă de schimb valutar din centrul Ploieştiului, cu intenţia de a o jefui, a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare pentru infracţiunile de tentativă la tâlhărie şi distrugere. Bărbatul, aflat în arest preventiv de la comiterea faptei, poate contesta sentinţa, aceasta nefiind definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Judecătoria Ploieşti s-a pronunţat, marţi, în dosarul cetăţeanului egiptean care în luna ianuarie a turnat doi litri de combustibil pe ferestrele unei case de schimb valutar din zona centrală a Ploieştiului şi a dat foc, în condiţiile în care două angajate ale casei de schimb se aflau în interior. 
Bărbatul a fost condamnat la de 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie şi a primit pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere
„Aplică inculpatului Ayyad Raafat Mahmoud Elsaid pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa de 4 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, respectiv un spor de 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul Ayyad Raafat Mahmoud Elsaid să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 8 luni închisoare”, este sentinţa Judecătoriei Ploieşti. 
Instanţa i-a interzis de asemenea acestuia o serie de drepturi între care dreptul de a se afla pe teritoriul României şi dreptul de a comunica cu persoanele vătămate  -  cele două angajate ale casei de schimb valutar - sau de a se apropia de aceasta pe o durată de 4 ani.  
Decizia poate fi contestată în 10 zile de la comunicare. Bărbatul în vârstă de 42 de ani se află în arest preventiv din ianuarie, el fiind prins la scurt timp de la comiterea faptei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.