Patru persoane din Iran şi Turcia, între care şi un copil, au fost prinse de poliţiştii de frontieră arădeni, la Vama Curtici, în două trenuri InterRegio, când încercau să treacă ilegal frontiera folosind documente de identitate austriece şi turceşti false.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, din judeţul Arad, au descoperit, luni seară, într-un tren InterRegio, pe relaţia Bucureşti - Viena, doi bărbaţi care aveau acte false. Bărbaţii s-au legitimat cu paşapoarte turceşti, însă în urma verificărilor poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control sunt false, motiv pentru care cei doi au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre cetăţenii turci Erzan E. şi Eyuo E., în vârstă de 23 şi 24 de ani.

”Persoanele în cauză au declarat că au obţinut documentele false de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 2.000 euro şi au recurs la această metodă pentru că nu aveau vize valabile pentru a călători într-un stat din Spaţiul Schengen”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Câteva ore mai târziu, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasageri într-un tren InterRegio, pe relaţia Braşov-Budapesta, doi bărbaţi şi un copil, care la controlul de frontieră s-au legitimat cu paşapoarte austriece.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control sunt false, motiv pentru care cei trei au fost duşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Iran, cu vârste cuprinse între  9 şi 34 de ani, solicitanţi de azil în România. Faţă de cele constatate cetăţenii iranieni au declarat că au obţinut documentele false de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc,în schimbul sumei de 5.000 euro şi au recurs la această metodă pentru că nu aveau vize valabile pentru a călători în Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.