Patru bărbaţi din Sri Lanka au încercat să iasă ilegal din ţară, vineri, prin Vama Nădlac II, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen, ei fiind găsiţi de către poliţiştii de frontieră ascunşi printre bagajele dintr-un microbuz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră din Vama Nădlac II, situată pe autostrada pan-europeană, au verificat la ieşirea din ţară un microbuz înmatriculat în România, condus de un bărbat de 34 de ani, din judeţul Botoşani.

Poliţiştii au descoperit în compartimentul de marfă al microbuzului, între bagaje, patru băbaţi.

În urma verificării identităţilor, s-a stabilit că este vorba de cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 25 şi 37 de ani, care au intrat legal în România.

”Bărbaţii au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în  Spaţiul Schengen şi nu îndeplineau condiţiile legale pentru a călători într-un stat din vestul Europei”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Migranţii sunt cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul român este cercetat pentru complicitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.