Salvamontiştii maramureşeni participă, sâmbătă după amiază, la o acţiune de căutare a patru cetăţeni ucraineni care s-au rătăcit în Munţii Maramureşului, la peste 1800 de metri altitudine. Unul dintre aceştia a suferit o fractură la un picior, după ce a căzut într-o prăpastie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Acţiunea salvatorilor montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont, în zona vârfului Pop Ivan din Munţii Maramureşului, a demarat în urma unui apel primit la 112. 
 
”Patru  cetăţeni ucraineni care nu au putut fi încă localizaţi dar care sunt în partea română, la o altitudine de peste 1800 metri. cu probleme medicale (unul dintre ei are o fractură membru inferior -  căzut în prăpastie) au solicitat ajutor de urgenţă”, au scris salvatorii pe Facebook.
 
Acţiunea este un dificilă şi, din cauza vremii nefavorabile, nu este posibilă nici intervenţia cu un elicopter şi nici utilizarea dronei pentru localizarea celor patru ucraineni. 
 
În teren intervin trei echipe de salvatori montan, formate din aproximativ cinci salvamontişti fiecare, care alături de poliţiştii de la Politia de Frontiera Maramureş vor încerca, în cadrul unei acţiuni catalogate de către echipele de intervenţie drept contracronometru,  găsirea şi ulterior cetăţenilor ucraineni aflaţi in primejdie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.