Un participant la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, un tânăr de 27 de ani, a fost internat la spitalul din Miercurea Ciuc după ce a fost muşcat de o ursoaică pe stradă, când pleca de la un eveniment organizat în tabăra specială. Bărbatul se afla într-un grup de tineri când a fost atacat de o ursoaică însoţită de doi pui,suferind răni la braţ şi la un picior. Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, cere din nou autorităţilor centrale să ia măsuri cu privire la urşii din zonă, arătând că există pericolul să fie atacaţi alţi oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc marţi noapte, în jurul orei 01.00, când s-a terminat unul dintre evenimentele organizate în tabăra Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad.

Directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Harghita, Ivan Domokos, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că mai mulţi tineri au părăsit tabăra pentru a se întoarce acasă sau la locurile de cazare, fiind atacaţi de urs pe stradă.

”Grupul se afla în afara perimetrului taberei când a apărut o ursoaică cu doi pui. Un bărbat de 27 de ani a fost atacat, fiind muşcat de braţul stâng şi zgâriat pe un picior. Victima a fost imediat transportată la Spitalul Judeţean Miercurea Ciuc de un martor, cu o maşină personală, şi a fost internată la Secţia Infecţioase. Chiar mai devreme am vorbit cu şefa secţiei, pacientul primeşte în continuare tratament de specialitate”, a declarat Domokos.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a scris pe pagina sa de Facebook despre incident şi a cerut autorităţilor centrale să intervină, arătând că există pericolul să fie atacaţi şi alţi oameni, mai ales că la Băile Tuşnad sunt multe persoane sosite pentru Universitatea de Vară.

De altfel, Borboly Csaba a mai scris pe Facebook şi în 18 iulie că o familie de urşi reprezintă pericol pentru populaţie pentru că a fost observată în apropiere de Spitalul Judeţean şi chiar de casa sa, iar jandarmii au fost în zonă şi au încercat să sperie animalele.

”Îi cerem ministrului să aprobe o regulă de intervenţie descentralizată pentru specimene care apar adesea în zonele populate. Continuăm să sprijinim planul de gestionare a populaţiei de urşi, dar este un drum lung de la plan la implementare”, a scris Csaba.

Universitatea de Vară se desfăşoară în perioada 24 – 29 iulie la Băile Tuşnad, evenimentul fiind organizat de Fundaţia Pro Minoritate din Ungaria, Consiliul Tineretului Maghiar din România şi CNMT.

Printre invitaţii care şi-au confirmat prezenţa se numără premierul Ungariei, Viktor Orban. Acesta va vorbi, sâmbătă, despre ”viitorul Europei, locul Europei Centrale şi de Est în Europa viitorului, perspectivele Bazinului Carpatic, comunitatea maghiară din Transilvania şi Ţinutul Secuiesc”, dar va aborda şi subiecte ce ţin de politicile economice regionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.