Paisprezece persoane din Irak, Siria şi Kosovo au fost prinse de poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin, în timp ce încercau să intre ilegal în ţară, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au prins în zona localităţilor Grădinari şi Vrani două grupuri de trei, respectiv zece cetăţeni străini, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

Cele 13 persoane au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor, s-a stabilit că primul grup era format din trei bărbaţi, cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 28 şi 32 de ani, iar al doilea grup era format din nouă cetăţeni din Irak şi un cetăţean din Siria, respectiv patru bărbaţi, două femei şi patru minori, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani, iar minorii între 2 şi 14 de ani.

Şi la Sectorul Poliţiei de Frontieră Naidăş a fost depistat de către poliţiştii de frontieră, în zona localităţii Răcăşdia, un bărbat în vârstă de 29 de ani, cetăţean din Kosovo, care a încercat să intre ilegal în ţară.

Toate cele 14 persoane au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În prezent se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.