Un pavilion al Spitalului de Psihiatrie de la Voila a fost evacuat, joi, după ce din salteaua unuia dintre paturi a început să iasă fum. Incendiul, cauzat cel mai probabil de către unul dintre pacienţi, a fost stins de către personalul spitalului, înainte ca pompierii solicitaţi să intervină să ajungă la faţa locului să ajungă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Treizeci şi doi de pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Voila din judeţul Prahova au fost evacuaţi, joi, după ce din salteaua unui pat a început să iasă fum.
 
Cele nouă cadre medicale – medici, asistenţi, infirmieri - care deservesc pavilionul şi care se aflau în spital la acel moment i-au scos în siguranţă pe pacienţi din clădire. 
 
”S-a constatat că ieşea fum din unul dintre saloanele de la parter. S-a intervenit imediat, se pare că a luat foc o saltea, pacienţii de la psihiatrie ştiţi că sunt imprevizibili, probabil, de la o ţigară, încă nu ştim şi nu aş putea să mă pronunţ. Incendiul nu a fost cu flacără, s-a intervenit cu stingătoare înainte de a ajunge pompierii”, a declarat pentru News.ro managerul unităţii sanitare, Irina Minescu. 
 
Aceasta a precizat că în urma incidentului nu sunt răniţi, fiind avariate un pat şi o noptieră.  
 
Irina Minescu a precizat că salonul nu are prize, nici paturi electrice, ci doar sursă de iluminat. O anchetă administrativă demarată la nivelul spitalului urmează a stabili cauza incendiului. 
 
Pacienţii evacuaţi au fost cazaţi în alt pavilion al spitalului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.