Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Galaţi au făcut luni,43 de percheziţii domiciliare în judeţele Galaţi, Ilfov, Suceava, Iaşi, Botoşani şi Vrancea, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunii de contrabandă calificată, din cele 32 de persoane duse la audieri, opt fiind reţinute, iar pentru alte opt fiind luată măsura controlului judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Percheziţiile au avut loc după ce, în urmă cu trei săptămâni, au fost depistate trei autotrenuri care transportau ascunsă în locuri special amenajate, 149.760 de pachete de ţigarete, fără timbru de acciză, de provenienţă Republica Moldova.  Din cercetări a reieşit că, pe parcursul ultimilor doi ani, membrii grupării infracţionale ar fi introdus pe teritoriul ţării şi ar fi comercializat mari cantităţi de ţigarete, fără timbru de acciză, provenite din Republica Moldova.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 21.063 de pachete de ţigarete de diferite mărci, 200 de grame de cannabis, 1 kg. de bijuterii de metal galben, ce pare a fi aur, 38 de telefoane mobile, 41.210 lei, 57.200 de euro şi 32 de pachete cu materiale explozibile.

De asemenea, au fost puse în aplicare 32 de mandate de aducere, iar în urma probatoriului administrat au fost luate 16 măsuri preventive: faţă de 8 persoane, a fost luată măsura reţinerii, iar, faţă de alte 8, a fost luată măsura controlului judiciar. Cercetările continuă, în vederea probării întregii activităţii infracţionale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, la acţiune participând poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Suceava, Iaşi, Buzău, Ialomiţa şi Botoşani, colegi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi serviciilor pentru acţiuni speciale din Bucureşti, Brăila şi Suceava, criminalişti ai I.P.J. Galaţi – Serviciul Criminalistic şi jandarmi din cadrul I.J.J. Galaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.