Poliţiştii de frontieră de la Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au depistat la frontiera cu Serbia trei cetăţeni din Pakistan, care intenţionau să intre ilegal în România. Alţi cinci cetăţeni străini, solicitanţi de azil în ţara noastră, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, joi, poliţiştii de frontieră de la Oraviţa, judeţul Caraş- Severin, au depistat, în jurul orei 12.00, în apropierea localităţii de frontieră Grădinari, trei bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

”În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Pakistan, doi adulţi cu vârste de 22, respectiv 31 de ani, şi un minor având vârsta de 15 ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se arată în comunicat.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat în apropierea localităţii Cenad cinci persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

”În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, patru adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani şi un minor în vârstă de 14 ani. Persoanele în cauză sunt solicitanţi de azil în ţara noastră şi au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei”, mai arată sursa citată.

În cauză se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoanele în cauza urmând a fi predate unor echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, în vederea dispunerii măsurilor legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.