Opt angajaţi ai Centrului Social "Sfântul Andrei" din Ploieşti, acuzaţi de rele tratamente aplicate minorului, au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile, printr-o decizie definitivă a Tribunalului Prahova, după ce au fost filmaţi în timp ce agresau fizic mai mulţi copii cu dizabilităţi. Iniţial, şase dintre angajaţii centrului fuseseră arestaţi preventiv, iar alţi doi - lăsaţi în libertate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Tribunalului Prahova au dispus măsura arestului la domiciliu pentru opt dintre cei 11 angajaţi ai Centrului de Servicii Sociale "Sfântul Andrei" din Ploieşti, cercetaţi pentru rele tratamente aplicate minorului, decizia fiind definitivă.

Iniţial, Judecătoria Ploieşti a admis propunerea de arestare preventivă pe numele a şase dintre cei opt angajaţi pentru care procurorii propuseseră arestarea, alţi doi fiind lăsaţi în libertate. Alţi trei angajaţi ai centrului sunt anchetaţi în dosar, fără ca faţă de ei procurorii să fi cerut arestarea.

Directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, Călin Viorel, a declarat pentru News.ro că instituţia a suspendat contractele de muncă ale angajaţilor aflaţi în arest, în condiţiile în care centrul se află în subordinea DGASPC.

Săptămâna trecută, 11 angajaţi ai acestui centru de servicii sociale, în care trăiesc 70 de copii cu dizabilităţi, au fost ridicaţi şi duşi la audieri după ce au fost filmaţi în timp ce agresau fizic copii din centru. Una dintre femeile pentru care s-a emis mandat de arest la domiciliu este acuzată de agresiuni faţă de opt copii, în timp ce colegi ai acesteia sunt acuzaţi de fapte similare faţă de cinci, patru sau doi copii din centru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.