Poliţişti din Olt au făcut, sâmbătă, percheziţii la două adrese din comuna Dobrosloveni, unde îşi are domiciliul şi reşedinţa un bărbat suspectat de încălcarea legislaţiei privind protecţia animalelor. El este suspectat că a supus mai mulţi câini unor operaţii ilegale de modificare a aspectului fizic şi că dresa patrupezii, pentru a le controla agresivitatea, folosind animale vii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din cercetări a reieşit că un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din comuna Dobrosloveni, ar fi efectuat intervenţii chirurgicale asupra unor animale, în vederea modificării aspectului, respectiv cuparea urechilor. De asemenea, tânărul ar fi folosit animale vii pentru dresarea altor animale din rasa canină, în vederea controlării agresivităţii acestora”; a transmis Poliţia judeţeană Olt.
 
Sâmbătă dimineaţă, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Olt au descins la două locuinţe ale bărbatului, unde au găsit cinci câini din rasa Ciobănesc de Asia Centrală ce aveau urechile cupate.
 
Acesta este cercetat într-un dosar penal, constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care sunt vizate infracţiuni de „intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor şi folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă”.
 
Poliţiştii Biroului pentru Protecţia animalelor continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi dispunerii măsurilor legale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.