Ofiţerul de poliţie Adrian Bărgulescu, care a ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan, condamnat la un an de închisoare cu amânare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ofiţerul de poliţie Adrian Bărbulescu, cel care mi-a trimis mesajul de ameninţare cu moartea a fost condamnat la un an de închisoare cu amânare după ce şi-a recunoscut faptele în faţa anchetatorilor şi a făcut acord de recunoaştere. Nu sunt foarte bucuroasă de această decizie a instanţei, însă sunt nevoită să înţeleg şi să accept faptul că pedeapsa pe care a primit-o este una mică pentru că prin declaraţiile pe care Bărbulescu le-a dat în faţa procurorilor DNA a contribuit la prinderea şi, sper eu, la condamnarea în final a autorilor morali, fostul rector Adrian Iacob şi fostul prorector Mihail Marcoci, cei care l-au instigat şi l-au determinat să-mi trimită mesajul de ameninţare”, scrie jurnalista pe Facebook.

Ea susţine că fostul rector al Academiei de Poliţie  Adrian Iacob şi fostul prorector Mihail Marcoci sunt cei care au încercat să o oprească şi continuă să o facă hărţuindu-o cu plângeri penale sau de altă natură pe la tot felul de instituţii, pe care i le fac direct sau indirec.

”Am tăcut destul despre toate presiunile din ultimul an; cred că e timpul să încep să vorbesc”, spune Şercan.

În 17 aprilie, jurnalista Emilia Şercan, cunoscută pentru anchetele privind plagiatele în rândul înalţilor demnitari şi al conducerii unor instituţii de invăţământ, cel mai recent la Academia de Poliţie, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că a primit ameninţări cu moartea şi că a depus plângere la poliţie.

În 24 aprilie, poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii la Academia de Poliţie, în biroul unui ofiţer suspectat că i-ar fi trimis mesajele de ameninţare cu moartea jurnalistei Emilia Şercan, dar şi la domiciliul acestuia.

În 25 aprilie, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că ofiţerul Gheorghe Adrian Bărbulescu de la Academia de Poliţie, este suspectat că ar fi transmis mesajele şi a fost plasat sub control judiciar.

De asemenea, rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, şi prorectorul aceleiaşi instituţii, Petrică-Mihail Marcoci, au fost acuzaţi de instigare la şantaj, pentur că l-ar fi determinat pe Bărbulescu să o ameninţe pe jurnalistă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.