O zebră a murit la Grădina Zoologică din Timişoara, fiind declanşată o anchetă administrativă pentru clarificarea cauzelor şi identificarea unor posibile responsabilităţi privind decesul animalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zebra, care fusese donată în luna august de societatea comercială ”Continental Automotive Products” SRL Timişoara, a murit vineri, în jurul prânzului, se arată într-un comunicat transmis, luni, de reprezentanţii Grădinii Zoologice.

”În cursul dimineţii starea de sănătate a zebrelor a fost una bună, fără niciun element care să conducă îngrijitorii ori medicul veterinar la suspiciuni ori indicii privitoare la o eventuală alterare a stării de sănătate a animalului”, se precizează în comunicatul citat. 

Zebra moartă a fost transportată la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, pentru realizarea necropsiei şi a unui set de analize în laboratoarelor universitare, inclusiv analize toxicologice, prin care să fie stabilită cauza decesului.

De asemenea, a fost sesizată Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, pentru prelevarea de probe, pentru realizarea în paralel de analize de laborator.

În acest caz a fost deschisă şi o anchetă administrativă, pentru clarificarea cauzelor şi identificarea unor posibile responsabilităţi privind decesul animalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.