Un tulcean s-a prezentat la Registrul Auto Român pentru a omologa caroseria modificată a unui autoturism, „tunat” cu ajutorul unor bucăţi de cornier, suporturi pentru poliţe cumpărate din magazine de bricolaj, toate montate pe caroserie cu ajutorul unor şuruburi. Oficialii RAR cataloghează gestul drept „multă inconştienţă” şi anunţă că astfel de elemente de caroserie confecţionate artizanal pot fi un pericol pentru siguranţa traficului şi a pietonilor şi nici nu pot îmbunătăţi performanţele vehiculului. Un internaut a reacţionat, scriind că „Interesant ar fi să ştim cum a luat proprietarul maşinii testul psihologic pentru obţinerea permisului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ştim că deja vă zboară gândul la weekend şi, pentru că vorbim despre zbor, vă prezentăm acest autovehicul care a venit la RAR Tulcea pentru omologarea elementului de caroserie. Materiale necesare pentru confecţionare: burghiu pentru metal, cornier metalic şi colţare pentru poliţe din magazinele de bricolaj, improvizaţii, câteva şuruburi cu piuliţă şi multă inconştienţă”, este mesajul transmis vineri de către oficialii RAR pe Facebook.
 
Aceştia subliniază că „dincolo de aspectul maşinii, vă rugăm să conştientizaţi că astfel de elemente de caroserie confecţionate artizanal pot fi un pericol pentru siguranţa traficului şi a pietonilor, dar nici nu pot îmbunătăţi performanţele vehiculului” şi amintesc că asemenea modificări sunt pasibile de sancţiuni.  
 
„Un astfel de element nu îndeplineşte, din punct de vedere tehnic, normele pentru certificarea produselor şi nici nu a fost supus verificărilor necesare pentru omologarea de tip a produsului, iar colegii noştri au decis că această improvizaţie nu întruneşte condiţiile care stau la baza omologării”, mai transmite RAR.
 
 
Sute de internauţi au reacţionat la vedea fotografiilor cu maşina modificată artizanal. 
„Interesant ar fi să ştim cum a luat proprietarul maşinii testul psihologic pentru obţinerea permisului”; a scris un utilizator al reţelei de socializare, în timp ce alţii au ironizat modul în care autoturismul a fost modificat, scriind că „Aurel Vlaicu ar fi invidios sau comparând maşina cu un uscător de rufe ori cu un suport pentru ghivecele cu flori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.