Doi cetăţeni sirieni - o femeie de 39 de ani şi fiul său, de şapte ani - care au încercat să intre ilegal în România, folosind paşapoarte germane care nu le aparţineau, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Calafat. Cei doi încercau să ajungă în Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu s-au prezentat, luni, pe sensul de intrare în ţară, călătorind ca pasageri într-un autoturism condus de un cetăţean sirian, o femeie şi un copil, care au prezentat la controlul de frontieră două paşapoarte eliberate de autorităţile din Germania.

După ce au verificat documentele de călătorie, poliţiştii de frontieră români şi bulgari au constatat că există diferenţe între fizionomiile celor doi pasageri şi pozele din documente. Astfel, au fost făcute verificări suplimentare şi s-a stabilit că paşapoartele germane aparţineau altor persoane.

Continuând cercetările, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două persoane sunt cetăţeni sirieni, femeia în vârstă de 39 de ani şi copilul în vârstă de 7 ani. Femeia a declarat că minorul este fiul său şi a recurs la această metodă pentru că nu deţineau documente de călătorie valabile şi intenţionau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră le-au întrerupt celor doi călătoria, ei fiind predaţi autorităţilor bulgare pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale ce se impun.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.