Poliţiştii din Timişoara s-au autosesizat după ce o fată de 13 ani s-a plâns că a intrat în jocul ”Balena Albastră” şi a primit ameninţări pe telefon când a vrut să renunţe, anchetatorii constatând că totul a fost o înscenare pentru ca tânăra să obţină un alt telefon mobil nou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Timişoara s-au autosesizat după ce au văzut un reportaj la un post de televiziune în care o fată în vârstă de 13 ani, din Timişoara, povestea cum a intrat în jocul ”Balena Albastră” şi apoi, când a vrut să renunţe, a început să primească ameninţări pe telefon. 

Adolescenta şi mama ei au fost chemate, luni, la Poliţie, pentru a fi audiate, iar în urma verificării telefonului mobil al copilei, poliţiştii au descoperit că pe acesta era instalată o aplicaţie care îi permitea fetei să îşi trimită singură mesaje.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, poliţiştii au dedus că fata a înscenat povestea, iar în final aceasta a recunoscut fapta şi a spus că în acest fel a vrut să obţină de la părinţi un telefon mobil nou.

"Balena Albastră” este un joc online lansat în Rusia şi din cauza căruia peste 130 de adolescenţi s-ar fi sinucis.

În urmă cu mai multe zile, trei tineri din Chişinău au murit după ce s-au aruncat în gol. Doi dintre ei, în vârstă de 15 şi 16 ani, au sărit de pe o clădire cu 18 etaje, iar autorităţile ar fi găsit dovezi pe paginile lor de socializare că ar fi participat la jocul ”Balena Albastră”, potrivit Unimedia. Cel de-al treilea tânăr s-a aruncat de pe o clădire cu 14 etaje.

Jocul impune celor care îl practică să îndeplinească mai multe provocări, care pot ajunge până la a se arunca de pe acoperişuri.

Vineri, cinci elevi de la o şcoală generală din municipiul Iaşi au ajuns la spital, după ce au leşinat în timp ce jucau, într-o pauză, un joc ce presupunea să îşi ţină respiraţia. Surse din rândul medicilor spun că elevii ar fi pus în practică o variantă a jocului ”Balena Albastră”, în timp ce surse din Poliţie, care a deschis o anchetă în acest caz, afirmă că ar fi vorba doar despre o idee lansată de unul dintre copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.