O ambulanţă SMURD care transporta la spital o fată de şapte ani, însoţită de mama sa, s-a răsturnat, marţi după-amiază, într-o intersecţie din centrul municipiului Arad, după ce a fost lovită de un microbuz, iar trei dintre cele patru persoane aflate în autosanitară au fost rănite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc în centrul municipiului Arad, la intersecţia bulevardului Revoluţiei cu strada Crişan, unde o ambulanţă SMURD care se îndrepta spre Spitalul Judeţean cu o pacientă de şapte ani a fost lovită în lateral de un microbuz Volkswagen, care intra în acelaşi timp în intersecţie.

În urma impactului, autosanitara s-a răsturnat, iar o asistentă, şoferul şi mama pacientei de şapte ani au fost răniţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, fata de şapte ani nu a suferit răni, fiind pe targă şi asigurată cu centuri în momentul impactului.

Conform sursei citate, asistenta din autosanitară are, din primele informaţii, o fractură la gambă, care urmează să fie investigată prin radiografii, dar şi alte contuzii, iar ceilalţi doi răniţi au contuzii şi traumatisme uşoare, însă toţi cei aflaţi în autospeciala SMURD au fost preluaţi de o altă ambulanţă şi transportaţi la spital.

Pleşca a precizat că autosanitara SMURD aparţine Primăriei comunei Vinga şi preluase pacienta, însoţită de mama sa, din această localitate.

Referitor la împrejurările producerii accidentului, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Lorena Pârvulescu, a declarat că autosanitara se deplasa cu semnalele de avertizare pornite, iar şoferul microbuzului, care nu a păţit nimic în urma impactului, nu a acordat prioritate la intrarea în intersecţie.

Traficul în centrul Aradului a fost blocat în urma accidentului, iar la ora transmiterii acestei ştiri pompierii ajută la ridicarea ambulanţei SMURD şi eliberarea şoselei, astfel încât circulaţia să poată fi reluată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.