Incendiul izbucnit sâmbătă seară la un depozit de furaje din localitatea Bistriţa Alexandru Cel Bun din judeţul Neamţ a fost lichidat duminică, la finalul unei acţiuni care a durat 18 ore, pompierii stabilind că focul a pornit, cel mai probabil, de la un coş de fum neprotejat corespunzător. Anexa în care erau depozitate furaje, dar şi câteva bunuri aflate în apropierea acesteia, au fost afectate de flăcări. Anexa aparţine Mănăstirii Bistriţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate de ISU Neamţ, pompierii au lichidat, duminică, în jurul orei 12:00, incendiul anunţat sâmbătă seară, cu puţin înaintea orei 18:00, la o anexă în care erau depozitate plante furajere şi care aparţine Mănăstirii Bistriţa.

”Au ars acoperişul construit din astereală din lemn şi acoperit cu tablă pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp, 100 tone de plante furajere, bunuri materiale aflate în încăperile de la parterul clădirii (obiecte de mobilier, materiale textile), o remorcă tractor, 50 metri liniari de gard, dar şi câteva construcţii din lemn destinate pentru adăpostirea animalelor”, transmite, duminică, ISU Neamţ.

Pompierii ai stabilit drept cauză probabilă de producere a incendiului un coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile. Un incendiu a izbucnit, sâmbătă după amiază, la un adăpost pentru plante furajere din judeţul Neamţ. La faţa locului au intervenit pompieri profesionişti şi voluntari, dar şi angajaţi ai ocolului silvic, în condiţiile în care exista riscul de propagare la fondul forestier.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.