Incendiul de la mănăstirea de maici Petru Vodă a fost provocat de coşul fum neptrotejat termic faţă de un material combustibil, iar flăcările au distrus mansarda imobilului, acoperişul acestuia, obiecte de mobilier aflate în chilii, cărţi din biblioteca mănăstirii şi obiecte de cult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, sâmbătă, în jurul orei 21, prin apel la 112, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o chilie de la Mănăstirea de maici Petru Vodă din comuna Poiana Teiului. 
La locul intervenţiei s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă de la Garda 2 de Intervenţie Poiana Teiului. Ajunşi la locul indicat pompierii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul întregului acoperiş.
“Deoarece exista posibilitatea propagării incendiului la biserică, au fost solicitate forţe în sprijin de la Detaşamentele Piatra Neamţ şi Târgu Neamţ, astfel: patru autospeciale de stingere şi o două autospeciale de intervenţie pentru lucru la înălţime.  La această misiune au fost şi două ambulanţe SMURD. Nu au fost victime”, au precizat reprezentanţii ISU Neamţ. 
În urma incendiului au ars: mansarda, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi, acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi,obiecte de mobilier aflate în chilii, cărţi aflate în biblioteca mănăstirii, obiecte de cult, aproximativ trei tone plante medicinale depozitate în saci.
Pompierii au stabilit că cel mai probabil incendiul a fost provocat de coşul de fum neprotejat termic faţă de un material combustibil.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.