Douăzeci de gospodării din municipiul Piatra Neamţ, inclusiv locuinţe, au fost inundate, miercuri după-amiază, în urma unei ploi torenţiale, mai multe echipaje de pompieri intervenind pentru evacuarea apei. De asemenea, mai mulţi arbori au fost doborâţi la pământ, iar drumul naţional DN 15 D Piatra Neamţ - Vaslui a fost blocat peste un sfert de oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ intervine, miercuri după-amiază, pentru evacuarea apei şi înlăturarea unor copaci doborâţi de furtună în municipiul Piatra Neamţ şi în două comune din împrejurimi. Ploaia torenţială a afectat 20 de gospodării, inclusiv locuinţe, din cartierul Ciritei, unde apa a inundat curţile şi parţial casele localnicilor.

”Situaţia este una sub control astfel încât nu putem vorbi despre persoane evacuate, având în vedere că apa nu a rămas în locuinţele afectate. Din fericire, pârâul Potoci, care traversează cartierul Ciritei, a fost regularizat astfel încât nu s-a mai ajuns la situaţiile din anii anteriori. În momentul de faţă, intervenim cu patru echipaje pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate”, a declarat, miercuri, pentru News.ro inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, Ioan Niţică.

Pe lângă gospodăriile afectate, şase copaci au fost doborâţi de furtună, unul căzând peste o reţea electrică şi o maşină şi unul peste o casă, însă fără a exista victime sau pagube importante.

De asemenea, drumul naţional DN 15 D Piatra Neamţ - Vaslui a fost blocat timp de peste 15 minute din cauza cantităţii mari de apă de pe şosea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.