Poliţiştii din Mureş au făcut, marţi, 24 de percheziţii în şapte judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul reciclărilor, cu prejudiciu de 860.000 de lei. Suspecţii ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii false, pentru a plăti taxe mai mici către stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au făcut 24 de percheziţii domiciliare în judeţele Mureş, Suceava, Braşov, Sibiu, Harghita, Mehedinţi şi Iaşi, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Conform anchetatorilor, din cercetări de până acum a reieşit că, în perioada ianuarie 2012 - septembrie 2015, o firmă din Sighişoara, ce are ca obiect de activitate colectarea de deşeuri feroase şi neferoase, ar fi înregistrat în contabilitate 171 de facturi fictive, cauzând statului un prejudiciu de aproape 860.000 de lei.

”Firma ar fi declarat achiziţii de marfă de la alte societăţi comerciale din ţară, despre care există suspiciunea că nu sunt reale, fiind efectuate doar în scopul diminuării bazei impozabile, respectiv pentru sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale”, precizează un comunicat al Poliţiei Mureş.

Pe numele mai multor persoane vor fi emise mandate de aducere, iar cercetările vor continua pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.