Poliţiştii din judeţul Mureş fac 53 de percheziţii marţi, la societăţi care administrează restaurante şi săli de nunţi, dar şi acasă la patronii acestora care sunt suspectaţi de evaziune fiscală prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obţinute. Un număr de 23 de persoane urmează să fie duse la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr de 53 de percheziţii domiciliare şi la societăţi comerciale sunt în desfăşurare marţi, în judeţul Mureş, potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au în lucru un caz de evaziune fiscală privind evenimente festive.

Astfel, aproape 150 de poliţişti şi jandarmi au descins la 15 societăţi comerciale care administrează 23 de restaurante şi săli de nunţi în tot judeţul.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, cele 15 societăţi comerciale nu ar fi înregistrat în totalitate, în evidenţa contabilă, veniturile obţinute din organizarea de evenimente cu circuit închis (nunţi, botezuri, petreceri private ş.a.). În cauză există suspiciuni cu privire la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală prin omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale”, precizează Poliţia Judeţeană Mureş.

Conform sursei citate, 23 de persoane (patroni, administratori sau angajaţi) vor fi audiate, iar până în acest moment al anchetei prejudiciul nu a fost stabilit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.