Două persoane suspectate de evaziune fiscală au fost plasate sub control judiciar, în urma unor percheziţii care au avut loc în şase judeţe. Încă din 2016, suspecţii ar fi înregistrat în contabilitate peste 360 de facturi fictive de la trei firme fantomă din domeniul transportului de mărfuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 29 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat 15 percheziţii în judeţele Mureş, Sibiu, Olt, Teleorman, Vâlcea şi Dolj, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 241/2005”, a transmis, joi, Poliţie Română.

Sursa citată a precizat că, în perioada ianuarie 2016 – ianuarie 2021, reprezentanţii unei societăţi comerciale, din judeţul Mureş, cu activitate în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, ar fi înregistrat în contabilitate 361 de facturi fiscale, de 1.100.000 de lei, care s-ar fi dovedit a fi fără conţinut economic real, de la trei societăţi comerciale de tip missing trader (fantomă), aflate în circuite financiare ilegale cu alte entităţi „furnizoare de evaziune fiscală”.

”În urma percheziţiilor efectuate, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţii economice Sibiu, Olt, Teleorman, Vâlcea şi Dolj, au fost depistate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri cu valoare probatorie. În cursul zilei de ieri, 29 martie a.c., în baza probatoriului administrat în cauză, faţă de doi bărbaţi, de 37 şi 54 de ani, ambii din judeţul Mureş, a fost luată măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore, pentru evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la aceeaşi infracţiune”, a mai precizat sursa citată.

Cele două persoane au fost prezentate, joi, magistrţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş care au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.