Pompierii din Timişoara au intervenit pentru a salva mai mulţi pui de ciocănitoare, a căror mamă murise chiar lângă copacul în care avea scorbura. Păsările au fost predate unei asociaţii care se ocupă cu salvarea animalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
O femeie a apelat la Asociaţia pentru Susţinerea, Promovarea şi Aplicarea Drepturilor Animalelor, după ce timp de două zile a auzit zgomote în apropierea locuiţei sale, iar reprezentanta acestei asociaţii a chemat pompierii în ajutor.
 
 
"Mici, speriaţi, flămânzi şi neajutoraţi plângeau cu disperare de două zile. O doamnă cu suflet mare a tot încercat să îşi dea seama de unde vine strigătul de ajutor şi până la urmă i-a descoperit. Din nefericire, mama a fost găsită moartă lângă pom. Pentru că accesul la ei era imposibil, doamna a sunat la Asociaţia pentru Susţinerea, Promovarea şi Aplicarea Drepturilor Animalelor (A.S.P.A.D.A.), iar doamna Anamaria Manolea, care a mai colaborat de multe ori cu pompierii în salvarea păsărilor din medii ostile, ne-a rugat să venim în sprijinul lor pentru a salva puii de ciocănitoare de la o moarte sigură”, a arătat ISU Timiş.
 
 
Misiunea pompierilor nu a fost deloc uşoară, scorbura fiind îngustă, iar accesul către pui foarte dificil. Cu toate acestea, după mai multe manevre, salvatorii au reuşit să extragă puii în siguranţă. 
 
Puii de ciocănitoare au fost preluaţi de către asociaţie pentru a fi îngrijiţi corespunzător nevoilor lor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.