Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, marţi dimineaţă, că va avea o întâlnire cu reprezentanţii Centrului de testare psihologică. Ea a mai spus că nu a văzut pe nimeni "să facă un pas în spate" şi că "probabil că au apreciat că nu există responsabilitate", în cazul poliţistului de la Brigada Rutieră a Capitalei care a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din Sectorul 6. Anchetatorii verifică 15 dosare de agresiuni sexuale comise începând cu 2009 şi rămase cu autor necunoscut pentru a stabili dacă poliţistul este autorul lor, potrivit Digi 24. El urmează să fie dus marţi la Judecătoria Sector 6 cu propunere de arestare preventivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Anchetatorii verifică 15 cazuri de agresiuni sexuale rămase nerezolvate pentru a stabili dacă poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat de pedofilie este autorul lor

"Urmează să am o întâlnire cu specialiştii din cadrul Centrului de testare psihologică. Ieri (n.r. - luni) am transmis o solicitare, până acum am doar informaţiile pe care le cunoaşteţi şi dumneavoastră, date de purtătorul de cuvânt al Poliţiei. Nu am văzut pe nimeni să facă un pas în spate. Probabil că au apreciat că nu există responsabilitate", a afirmat ministrul de Interne, marţi dimineaţă, la sosirea la sediul MAI.

Carmen Dan a mai spus că luni seară a avut o discuţie cu premierul Mihai Tudose, pe care l-a informat despre această situaţie şi despre măsurile dispuse. 

Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat că a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din sectorul 6 al Capitalei a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie dus în instanţă, marţi, cu propunerea de arestare preventivă. "În ziua de 05.01.2018, în intervalul orar 10:10-10:55, în incinta unui bloc din sectorul 6 - în  lift şi pe palierul etajului 8 - inculpatul S. E. a pupat-o pe obraji, pe gură şi în zona abdominală şi i-a pus mâna în zonele intime persoanei vătămate, minoră, în vârstă de 5 ani şi l-a pupat pe obraji  pe minorul  în vârstă de 9 ani", spun procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Bărbatul şi-a recunoscut fapta, dar şi violul comis în 2012 asupra unei fetiţe de 7 ani, în acelaşi sector, potrivit avocatului acestuia.

Bărbatul, Eugen Stan, lucrează din 2010 în Brigada Rutieră, fiind transferat de la Jandarmerie pe un post de şofer al unui şef din Poliţie, este căsătorit şi are doi copii. Anul trecut, ar fi încercat să violeze o femeie, iar în 2012 ar fi abuzat sexual o fetiţă, tot în Sectorul 6 al Capitalei.

El fusese evaluat psihologic în 2014 şi urma să fie supus unei noi evaluări în 2019, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, care a precizat că evaluările au "rol profilactic", urmărind de fapt să stabilească dacă cel supus verificării corespunde cerinţelor postului pe care îl ocupă, testele neputând identifica tulburările psihice. Georgian Drăgan a menţionat că în evaluare se utilizează baterii de teste, dar acestea nu pot identifica tulburări psihice.

De asemenea, conform afirmaţiilor purtătorului de cuvânt al Poliţiei Române, s-au dispus măsuri de regândire a activităţii de cunoaştere a personalului, modificarea testelor psihologice şi intensificarea cooperării cu structurile cu rol de protecţie şi integritate a personalului Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, aşteaptă explicaţii până miercuri de la conducerea Poliţiei Române în legătură cu testările psihologice la care a fost supus poliţistul, a declarat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. Ea a mai spus că ministrul Carmen Dan apreciază necesară o evaluare de ansamblu a managementului Poliţiei, la toate nivelele, care "se poate face doar printr-o diagnoză serioasă de sistem", iar "până atunci toţi acei şefi care de-a lungul timpului au ascuns problemele sub preş ar trebui să facă un pas înapoi".

"Cât de serioase şi riguroase au fost testările psihologice la care a fost supus acest agent şi când a fost ultima testare psihologică a acestuia. Cum a fost posibil ca nimeni, în atâţia ani, să nu sesizeze problemele acestui agent. Ce calificative profesionale a obţinut poliţistul în ultimii ani. Ce propuneri are Poliţia Română pentru evitarea pe viitor a unor astfel de cazuri", sunt întrebările la care Carmen Dan aşteaptă răspuns, a precizat Monica Dajbog, luni, într-o conferinţă de presă..

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.