Peste 3.700 de gospodării din opt localităţi ale judeţului Neamţ nu beneficiază, marţi seară, de alimentare cu energie electrică, iar mai multe drumuri au fost blocate de copacii doborâţi în timpul unei furtuni puternice. Şi în judeţul Bacău, pompierii intervin pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul dat publicităţii de autorităţile din judeţul Neamţ arată că, marţi seară, 3.769 de consumatori din localităţile Grumăzeşti, Topliţa, Târpeşti, Ţolici, Oşlobeni, Ghigoieşti, Bahna Mare şi Boteşti nu sunt alimentaţi cu energie electrică. Echipele de intervenţie ale companiei de electricitate sunt în teren şi lucrează pentru remedierea avariilor.

De asemenea, vântul puternic a doborât copaci în mai multe zone din judeţ.

În localitatea Gherăeştii Noi, Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă intervine pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, pe drumul european 85.

FOTO: ISU Neamţ
FOTO: ISU Neamţ

În municipiul Roman pe strada Mihai Viteazul, în zona Cimitirului Central, o creangă a căzut peste un autoturism parcat, în care se aflau două persoane. Un bărbat s-a autoevacuat până la sosirea forţelor de intervenţie. După ce au fost îndepărtate crengile, din autoturism a fost evacuată o femeie de aproximativ 55 de ani, ea refuzând asistenţa medicală.

În localitatea Valea Albă un copac căzut peste firele reţelei electrice. Conform ISU Neamţ, în localitatea Mastacăn echipele intervin pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, iar în localitatea Baratca din comuna Bârgăuani au loc mai multe acţiuni pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe DN 15D.

Şi în judeţul Bacău, vântul puternic a doborât mai mulţi copaci, care au blocat drumuri. În municipiul Bacău s-a intervenit pe străzile Dorului, Milcov, Calea Romanului şi la Pasaj Gară. Alte intervenţii ale pompierilor au avut loc pentru degajarea copacilor doborâţi de furtună în localităţile Măgura, Ungureni, Buhoci, Săuceşti şi Dărmăneşti.

Judeţele Neamţ şi Bacău s-au aflat, marţi după-amiază, sub avertizare Cod Portocaliu de fenomene meteo periculoase, avertizarea vizând intensificări ale vântului cu viteze de până la  70…80 km/h, vijelie puternică, descărcări electrice, grindină, local averse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.