Poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, împreună cu lucrători ai ISU Timis au salvat, de pe o insulă izolată de pe râul Mureş, un cetăţean din Maroc care rămăsese blocat acolo. Tânărul intenţiona să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge ulterior într-o ţară din Vestul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În baza unei solicitări 112 primite la nivelul ITPF Timisoara, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare împreună cu lucrători ai ISU Timis au declanşat o acţiune pentru localizarea şi salvarea unei persoane despre care se ştia că care rămăsese izolată pe o insulă de pe râul Mureş”, transmite Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă, de duminică.
 
La ora 22:00, un echipaj al Poliţiei de Frontieră, împreună cu pompieri au identificat persoana în cauză, în zona de frontieră, pe direcţia localităţii Cenad, pe o insulă de pe râul Mureş. 
 
”Pentru salvarea celui în cauză, un bărbat de origine afro-asiatică, s-a intervenit cu o barcă, acesta fiind transportat pe malul românesc, unde i-a fost acordat primul ajutor, conform procedurii. Ulterior, tânărul a fost transportat la Spitalul Orăşenesc din Sânnicolau Mare pentru investigaţii suplimentare, iar la câteva ore, starea de sănătate a acestuia fiind bună, a fost externat şi condus la sediul SPF Sânnicolau Mare pentru cercetări”, se mai arată în comunicat.
 
În cadrul primelor verificări a reieşit faptul că bărbatul este cetăţean din Maroc, în vârstă de 21 de ani, are permis de şedere în scop de studii, emis de autorităţile române, care este însă expirat. 
 
Aceasta a declarat că a mers pe jos spre frontiera cu Ungaria cu scopul de a trece ilegal frontiera şi a ajunge ulterior într-o ţară din Vestul Europei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.