Un bărbat de 41 de ani, următir internaţional pentru infracţiuni la regimul rutier, a fost depistat, vineri, de către poliţişti prin aplicaţia e-DAC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astazi, 05 aprilie, ora 16.00, poliţiştii oraşului Strehaia au depistat un bărbat de 41 de ani, din comuna Călineşti, jud. Argeş, urmărit internaţional. La data de 11.04.2023, Judecătoria oraşului Topoloveni, jud. Argeş a emis pe numele acestuia un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat pentru infracţiuni la regimul rutier”, a transmis, vineri seară, IPJ Mehedinţi.

Sursa citată a precizat că cel în cauză a fost depistat de poliţişti prin intermediul aplicaţiei eDAC, într-o pădure ce apartine Ocolului Silvic Strehaia, iar ulterior a fost preluat de poliţişti Serviciului de Investigaţii Criminale pentru a fi introdus în Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin.

e-DAC este un nou sistem digital de verificare a documentelor de identitate, implementat începând cu data de 31 martie 2024, ca parte a efortului de simplificare şi digitalizare a serviciilor publice oferite cetăţenilor români.

Aplicaţia e-DAC, recent implementată în România, reprezintă un instrument vital în lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere şi a infracţiunilor grave, facilitând schimbul rapid şi eficient de informaţii între autorităţile competente din ţară şi din spaţiul Schengen.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.