Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Mehedinţi au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de migranţi, patru persoane fiind reţinute şi trei plasate sub control judiciar. Suspecţii sunt bănuiţi că au încercat să scoată din ţară peste douăzeci de persoane din ţări arabe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, în luna mai, poliţiştii Postului de Poliţie Rogova din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi au oprit pentru control, pe DN 56 A, un autoturism care era condus de un bărbat, din comuna Salcia, judeţul Mehedinţi.

În interiorul autoturismului, au fost depistate nouă persoane (adulţişi copii) de origine arabă.

Din cercetări, a reieşit că cele nouă persoane ar fi fost trecute cu ajutorul unei ambarcaţiuni peste fluviul Dunăre, în zona comunei Cetate, judeţul Dolj, fiind preluate de către membrii unui grup infracţional organizat care facilitează călăuzirea şi transportarea migranţilor, până în apropierea graniţei României cu Ungaria.

La data de 24 iulie, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au interceptat două autoutilitare cu numere de înmatriculare emise de autorităţile bulgare.

Într-una dintre ele au fost identificaţi 12 cetăţeni de origine arabă, care nu aveau asupra lor niciun document de identitate, iar în cel de-al doilea autovehicul au mai fost depistate două persoane, cetăţeni români, care ar fi avut rol de antemergător în transportarea migranţilor pe teritoriul României spre graniţa cu Ungaria.

Pentru destructurarea grupului infracţional, la data de 24 iulie, poliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate Craiova şi Mehedinţi efectuat şase percheziţii domiciliare, în judeţele Dolj şi Mehedinţi.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul DIICOT Mehedinţi, pentru audieri, iar în urma administrării probatoriului patru persoane au fost reţinute, iar faţă de alte trei a fost dispusă măsura controlului judiciar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.