Poliţiştii de frontieră din Şviniţa, judeţul Mehedinţi, au intervenit, alături de autorităţile sârbe, pentru salvarea a 22 de migranţi din Irak şi India, între care şi copii, care navigau pe întuneric într-o barcă pneumatică de mici dimensiuni, al cărei motor se defectase. Migranţii au fost duşi în siguranţă la mal şi au fost preluaţi de autorităţile din Serbia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
"În data de 01.12.2021, în jurul orei 22.40, la Sectorul Poliţiei de Frontieră Şviniţa, judeţul Mehedinţi, s-a primit o informare prin intermediul Punctului de Contact Porţile de Fier I, de la Poliţia de Frontieră Sârbă, care a solicitat sprijinul autorităţilor române să intervină cu ambarcaţiune din dotare pentru salvarea unor persoane aflate în pericol pe fluviul Dunărea”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Poliţiei de Frontieră.
 
A fost declanşată o acţiune de salvare, iar poliţiştii de frontieră de la Şviniţa au intervenit cu o ambarcaţiune. La aproximativ 200 de metri de  malul sârbesc al Dunării, în dreptul kilometrul 995 al fluviului a fost descoperită o ambarcaţiune pneumatică în care se afla un grup format din 22 de persoane, adulţi şi copii.
 
"Ambarcaţiunea pneumatică era supraîncărcată, numărul de persoane permise (şapte) pentru a naviga în condiţii de siguranţă fiind mult depăşit, avea motorul defect, cetăţenii străini fiind nevoiţi să vâslească cu ajutorul unor vâsle improvizate”, se arată în comunicat.
 
În urma intervenţiei echipajului ambarcaţiunii Poliţiei de Frontieră Române, migranţii din India şi Irak au fost salvaţi şi duşi în siguranţă la malul sârbesc, unde au fost preluaţi de echipajele din ţara vecină, pentru a le acorda sprijin de specialitate.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.